Pāriet uz galveno saturu

CrossFit Open Rīdzenē


Vakar Amerikas Savienoto Valstu Džordžijas štata lielākajā pilsētā Atlantā oficiāli atklāja 2014. gada CrossFit Games sezonu.
Divi atlēti - Garret Fisher un Marcus Hendren - bija pirmie CrossFit atlēti pasaulē, kas Dave Castro pavadībā veica pirmo 2014. gada Open Workout.

Pirmais 2014. gada Open Workout:
14.1
10 minūtes AMRAP:
30 double-unders
15 power snatches, 75/55 lb.




Jāatgadina, ka šis nav jauns workout, jo tieši tādu pašu 2011. gadā (pirmais gads, kad ieviesa Open) atlēti jau veica, un tad labāko rezultātu uzstādīja nu jau trīskārtējais CrossFit Games čempions Rich Froning. Pagaidām vēl neviens viņa uzstādīto rezultātu nav pārspējis.

Zemāk pievienoju video ar atklāšanas pasākuma ierakstu.


2014. gada sākumā atklāja pirmo oficiālo CrossFit zāli Latvijā. Līdz ar to var uzdot jautājumu: "Vai var būt vēl labāka vieta, kur aizvadīt visus Open workout?" Manuprāt, nē.
Pavisam nesen puiši no CrossFit Rīdzene izveidoja video, kur visiem saprotamā veidā un valodā paskaidro, kas ir CrossFit, kad viņi paši ar to sāka nodarboties un kāpēc citiem ar to vajadzētu sākt aizrauties.
Tāpēc iesaku doties pie Mārtiņš Druvkalns, Krišs Grundmanis, Gints Riders un Ainārs Sakalauskis, lai sertificētu Latvijas treneru pavadībā lietu sviedrus un sacenstos par vietu CrossFit Games.



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

An interview with a visionary and the inventor of the Rx Jump Rope - David Newman

Soon after the CrossFit Team Series had ended, a guy from Latvia thought to contact a company, that was mentioned in every Team Series Update Show - Rx Smart Gear. Considering that LatvianCrossFit is a small blog like website and Latvia has no Regionals (not to mention Games) level athletes, what are the chances that someone is likely to respond? Probably not big but one has to try anyway. So the author of this site found an e-mail on the Rx website and wrote a message. Saying that it would be nice to make an interview with a representative of Rx Smart Gear, in order to inform Latvian readers about Rx products, the company, its athletes and maybe even about its future plans. The e-mail was brief and simple. What to expect? The author knew that it was a 50/50 chance of someone responding to a student from Latvia who writes competition reviews and interviews with Latvia athletes - in Latvian. You have to imagine the look of the authors face when he received an e-mail not from a re

Kas ir CrossFit?

Kā vēsta Yahoo, jauns sporta veids ir sācis savu uzvaras gājienu pāri Atlantijas okeānam un iekaro Eiropu vētras ātrumā: CrossFit , sporta un fitnesa sensācija, kas apvieno trīs disciplīnas – vingrošanu, svaru celšanu un vieglatlētiku. Sporta izcelsme meklējama Kalifornijā, labi veidoto augumu, uzpumpēto vēderprešu un izteiksmīgo muskuļu mekā, kur to izveidoja Gregs Glasmans 1970.gadā. No pašiem tā pirmsākumiem tas ir cienīts tā praktiskā pielietojuma dēļ tādās nozarēs kā speciālo spēku trenēšana, policijas akadēmijas, Olimpisko medaļu ieguvēju trenēšana un citās. Tagad tas ir atgriezies un gūst popularitāti parasto cilvēku vidū – CrossFit tiešām ir piemērots ikvienam, sākot no elites sportistiem, beidzot ar absolūtiem iesācējiem. CrossFit mērķis nav nodarbināt vienu muskuli vai muskuļu grupu, bet gan izveidot cilvēka ķermeņa atlētiskās kvalitātes kā vienotu veselumu, strādājot ar plastiskumu, izturību un līdzsvaru. Pamatprincips ir vienkāršs – iemācīt cilvēkam kustēties. CrossFit fo

Latviešiem pašiem savs "Kalifornijas lācis" - Jānis Todavčičs

Vairākas reizes šajā blogā esmu minējis tādu pasaules līmeņa CrossFit atlētu kā Jason Khalipa . Viņš ir 2008. gada Reebok CrossFit Games čempions, un pagaidām vienīgais atlēts visā CrossFit Games vēsturē, kuram ir izdevies izcīnīt gan zeltu, gan sudrabu, gan bronzu. Manuprāt, iespaidīgi. Šogad šis atlēts ir paziņojis par Individual  karjeras beigām (līdzīgi kā četrkārtējais CrossFit Games čempions Rich Froning), taču tas nenozīmē, ka mums vairs nebūs iespēju redzēt šo vareno "Kalifornijas lāci" sacenšamies. Iespējams jau 2015. gadā mēs varēsim vārot kā Jason Khalipa ar savu komandu sacenšas Kārsonā par augstākajām vietām komandu kategorijā. Taču, kamēr gaidam jauno CrossFit Games sezonu, iesaku ļoti rūpīgi pievērst uzmanību augusta beigām un pirmajiem diviem rudens mēnešiem. Mūs sagaida CrossFit Games off-season pasākums ar nosaukumu "Team Series". Kāpēc jātur šis pasākums savā redzeslokā? Ja uzdod šādu jautājumu, tad acīmredzot cilvēks nepietiekami seko līdzi Cro