Pāriet uz galveno saturu

CrossFit Games Regionals 2014

Beidzot ir pienācis tas brīdis, kad CrossFit Games HQ ir paziņojusi visus sezonas otrā posma Regionals uzdevumus individuāli startējošajiem vīriešiem un sievietēm. 

Komandu uzdevumi būs jaunnedēļ. 

Šajā rakstā esmu publicējis visus uzdevumus un klāt pievienojis arī video, lai katrs varētu iepazīties ar pareizu vingrinājumu izpildes tehniku.

Līdzās visam iepriekš minētajam, šo rakstu vēlos sākt ar nelielu ieskatu savās CrossFit gaitās.


Līdz šim vēl neesmu veidojis neko līdzīgu progress-check kā arī pašiņus no ģērbtuves arī neesmu bildējis (šaubos vai vispār bildēšu), taču nodomāju, ka vajadzētu situāciju mainīt. 


Pamatā pēc CrossFit metodikas strādāju kopš šī gada februāra. Ventspilī pagaidām CrossFit sporta zāles nav, tāpēc nākas iztikt ar tur esošajām svaru zālēm un tajās pieejamo inventāru. Jūlijā vai septembrī būs jāmeklē jauna sporta zāle Rīgā vai Jelgavā.

Ja cilvēks sāk nodarboties ar CrossFit, tad noteikti pienāk brīdis, kad viņš sev uzdod jautājumu - Es varu pietupties, es varu palekt ar lecamo aukliņu, izpildīt vilkmi un vēl dažus šīs programmas vingrinājumus, taču kā ar Olimpisko svarcelšanu? Jāsaka godīgi, ka man ir šausmīgi paveicis, ka manis izvēlētajā Ventspils svaru zālē ir atsaucīgs, zinošs un profesionāls fitnesa treneris, kas var iemācīt tehniski pareizu grūšanu un raušanu. Bez trenera tieši šos vingrinājumus iemācīties ir ļoti grūti, jo svarīga ir pareiza tehnika un izpratne, lai spētu pacelt lielos svarus un nesavainotos. Pietupienus gan front, gan back katrs var apgūt, to pašu var teikt par deadlift, burpee, pull-up u.c., bet ar Olimpiskajiem ir savādāk - vismaz manā uztverē. Patiesības labad jāsaka, ka vēl nav iznākusi izdevība izmēģināt savas spējas uz vingrošanas riņķiem, virves un svaru bumbas. Iespējas ir ierobežotas, taču esmu spējis pietiekami efektīvi izmantot sev pieejamos līdzekļus. 

Vai ir augsti rezultāti, lieli svari, labs laiks? Grūti teikt. Par to varēšu pārliecināties, kad aiziešu uz kādu Latvijā esošo CrossFit box un kad, agri vai vēlu, piedalīšos pirmajās sacensībās.

Vai vēl kaut kas jāsaka? Vai plānoju doties uz CrossFit Level 1 semināru? Jā, tāda apņemšanās man ir pavisam noteikti.  

Zemāk ir solītā Regionals informācija. 

Otrais sezonas posms Regionals norisināsies 3 dienas, kuru laikā gan sievietes, gan vīrieši izpildīs 7 uzdevumus.

Punktu skaitīšana būs tāda pati kā Open posmā. Ja uzdevumu esi izpildījis visātrāk/vistālāk/visvairāk, tad saņemsi vienu punktu, respektīvi, tava vieta būs tavs punktu skaits. Uzvarētājs būs ar vismazāko punktu skaitu pēc izpildītiem septiņiem uzdevumiem. Ja atlēts nav izpildījis uzdevumu atļautajā laika intervālā, tad viņam piešķir soda punktu par katru neizpildīto vingrinājuma atkārtojumu kā arī papildu soda punkts par neiekļaušanos laikā.

Uz sezonas trešo un galveno posmu tiks labākie trīs no katra reģiona.

Pārbaudi savu spēku un varējumu. Būšu ļoti pateicīgs, ja publicēsi savus rezultātus komentāru sadaļā.


1. diena

1. uzdevums

1-rep-max hang squat snatch

Atļautais izpildes laiks: 6 minūtes

2. uzdevums

Max distance handstand walk

Atļautais izpildes laiks: 3 minūtes





3. uzdevums

Nasty Girls V2
3 rounds for time of:
50 one-legged squats, alternating
7 muscle-ups
10 hang power cleans, 175 / 115 lb.

Atļautais izpildes laiks: 16 minūtes







2. diena 

4. uzdevums

21-15-9-6-3 reps for time of:
Strict handstand push-ups
Front squats, 195 / 125 lb.
Burpees

Atļautais izpildes laiks: 20 minūtes








5. uzdevums

10 rounds for time of:
1 legless 14-foot rope ascent
200-foot sprint

Atļautais izpildes laiks: 11 minūtes








3. diena

6. uzdevums

Uz laiku:
50-calorie row
50 box jump overs, 24 / 18 in.
50 deadlifts, 180 / 120 lb.
50 wall-ball shots, 20 / 14 lb.
50 ring dips
50 wall-ball shots, 20 / 14 lb.
50 deadlifts, 180 / 120 lb.
50 box jump overs, 24 / 18 in.
50-calorie row

Atļautais izpildes laiks: 21 minūtes


7. uzdevums

Uz laiku:
64 pull-ups
8 overhead squats, 205 / 135 lb.

Atļautais izpildes laiks: 6 minūtes


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

An interview with a visionary and the inventor of the Rx Jump Rope - David Newman

Soon after the CrossFit Team Series had ended, a guy from Latvia thought to contact a company, that was mentioned in every Team Series Update Show - Rx Smart Gear. Considering that LatvianCrossFit is a small blog like website and Latvia has no Regionals (not to mention Games) level athletes, what are the chances that someone is likely to respond? Probably not big but one has to try anyway. So the author of this site found an e-mail on the Rx website and wrote a message. Saying that it would be nice to make an interview with a representative of Rx Smart Gear, in order to inform Latvian readers about Rx products, the company, its athletes and maybe even about its future plans. The e-mail was brief and simple. What to expect? The author knew that it was a 50/50 chance of someone responding to a student from Latvia who writes competition reviews and interviews with Latvia athletes - in Latvian. You have to imagine the look of the authors face when he received an e-mail not from a re

Kas ir CrossFit?

Kā vēsta Yahoo, jauns sporta veids ir sācis savu uzvaras gājienu pāri Atlantijas okeānam un iekaro Eiropu vētras ātrumā: CrossFit , sporta un fitnesa sensācija, kas apvieno trīs disciplīnas – vingrošanu, svaru celšanu un vieglatlētiku. Sporta izcelsme meklējama Kalifornijā, labi veidoto augumu, uzpumpēto vēderprešu un izteiksmīgo muskuļu mekā, kur to izveidoja Gregs Glasmans 1970.gadā. No pašiem tā pirmsākumiem tas ir cienīts tā praktiskā pielietojuma dēļ tādās nozarēs kā speciālo spēku trenēšana, policijas akadēmijas, Olimpisko medaļu ieguvēju trenēšana un citās. Tagad tas ir atgriezies un gūst popularitāti parasto cilvēku vidū – CrossFit tiešām ir piemērots ikvienam, sākot no elites sportistiem, beidzot ar absolūtiem iesācējiem. CrossFit mērķis nav nodarbināt vienu muskuli vai muskuļu grupu, bet gan izveidot cilvēka ķermeņa atlētiskās kvalitātes kā vienotu veselumu, strādājot ar plastiskumu, izturību un līdzsvaru. Pamatprincips ir vienkāršs – iemācīt cilvēkam kustēties. CrossFit fo

Latviešiem pašiem savs "Kalifornijas lācis" - Jānis Todavčičs

Vairākas reizes šajā blogā esmu minējis tādu pasaules līmeņa CrossFit atlētu kā Jason Khalipa . Viņš ir 2008. gada Reebok CrossFit Games čempions, un pagaidām vienīgais atlēts visā CrossFit Games vēsturē, kuram ir izdevies izcīnīt gan zeltu, gan sudrabu, gan bronzu. Manuprāt, iespaidīgi. Šogad šis atlēts ir paziņojis par Individual  karjeras beigām (līdzīgi kā četrkārtējais CrossFit Games čempions Rich Froning), taču tas nenozīmē, ka mums vairs nebūs iespēju redzēt šo vareno "Kalifornijas lāci" sacenšamies. Iespējams jau 2015. gadā mēs varēsim vārot kā Jason Khalipa ar savu komandu sacenšas Kārsonā par augstākajām vietām komandu kategorijā. Taču, kamēr gaidam jauno CrossFit Games sezonu, iesaku ļoti rūpīgi pievērst uzmanību augusta beigām un pirmajiem diviem rudens mēnešiem. Mūs sagaida CrossFit Games off-season pasākums ar nosaukumu "Team Series". Kāpēc jātur šis pasākums savā redzeslokā? Ja uzdod šādu jautājumu, tad acīmredzot cilvēks nepietiekami seko līdzi Cro