Pāriet uz galveno saturu

Nākamā pietura CrossFit Games

Rich Froning
Viss sākās ar 209,585 cilvēkiem, kuri izlēma pārbaudīt savus spēkus un salīdzināt rezultātu ar vadošajiem pasaules CrossFit atlētiem. 

Pēc piecām nedēļām. Aptuveni 1600 cilvēku kvalificējās uz CrossFit sezonas otro posmu - Regionals. 

Aizvadīto četru nedēļu laikā ir atsijājušies pārējie un palikuši vairs tikai paši spēcīgākie. Kopā 86 atlēti (sievietes un vīrieši, komandas neskaitot) brauks uz Kaliforniju, kur 27. jūlijā no šiem 86 cilvēkiem būs palikuši vairs tikai divi: sieviete un vīrietis. 

No Āfrikas līdz Eiropai, no Dienvidamerikas līdz Ziemeļamerikai, no Austrālijas līdz Āzijai - kopā 17 pasaules reģioni, kur atlēti gavilējošu fanu ielenkumā centās izpildīt un izpildīja viņiem paredzētos uzdevumus. Tagad visi pasaules CrossFit atlēti zina, kuri būs tie cilvēki, kas vasaras vidū dosies noteikt The Fittest on Earth

2014. gada CrossFit Games sāksies 25. jūlijā! 

Jason Khalipa, 2008. gada CrossFit Games čempions un šī gada NorCal Regional uzvarētājs, pēc panākuma atzina, ka viņa darbs ir tikai tagad sācies. 

"Turpināšu smagi strādāt un katru dienu atrasties sporta zālē. Darīšu visu, kas vien būs manos spēkos, lai uzvarētu katrā CrossFit Games uzdevumā un, protams, arī čempionātā kopumā," tā Khalipa. 

Lucas Parker
9. maijā sākās 2014. gada CrossFit Games otrais sezonas posms - Regionals. Pirmie Regionals pārbaudījumus veica atlēti no North Central, Canada West, South East un Latin America reģioniem. Pirmais šīs Regional sezonas pārsteigums pienāca jau pašā posma sākumā, kad pieckārtējā Games dalībniece Stacie Tovar nespēja kvalificēties uz sezonas noslēdzošo posmu no sava North Central reģiona. Viņas vietā uz Kaliforniju šogad brauks Alexandra LaChance un Kelley Jackson, kurām šis būs pirmais brauciens uz sezonas lielo startu. Vērts pieminēt, ka abas sievietes ne tikai trenējas, bet arī dzīvo kopā. Abām minētajām sievietēm pievienosies Elisabeth Akinwale, kas savā reģionā palika otrajā vietā. 

Camille Leblanc-Bazinet
Noah Ohlsen, atlēts no South East reģiona, beidzot izpildīja CrossFit Games vadītājam Dave Castro doto solījumu, ka kādu dienu viņš arī tiks uz CrossFit Games. Interesanti, ka Noah Ohlsen šo solījumu izteica 2011. gadā South East reģiona sacensību laikā, būdams viens no brīvprātīgajiem palīgiem pasākuma organizatoriem. Pēc trīs gadus smagiem treniņiem Ohlsen beidzot dosies uz savām pirmajām CrossFit Games. 

Pēc uzvaras Ohlsen izteicās: "Nav vārdu, kas aprakstītu manas sajūtas šobrīd. Es, protams, šo brīdi biju savā prātā iztēlojies vairākkārt, taču beidzot būt šeit un tagad, būt ne tikai uz pjedestāla, bet paša augstākā pakāpiena ir kaut kas neaprakstāms. Gaidiet mani Kalifornijā."

Pēc 9. maija nedēļas nogales, Regionals sacensības turpinājās Central East, Canada East, North West, Europe un Australia reģionos, kuru rezultāti skatītājiem un arī atlētiem deva dažādu veidu emocijas.

Julie Foucher
Noteikti visu acis bija uz Central East reģionu, kur savas pēdējās Regional sacensības kā Individual aizvadīja trīskārtējais CrossFit Games čempions Rich Froning. Jāteic, ka Froning visiem ir devis skaidru norādi, ka viņš uz Kaliforniju dosies noslēgt savu Individual karjeru kā čempions, uzvarot piecus no septiņiem uzdevumiem savā reģionā. (Ja vien autors nekļūdās, tad Froning kopā ir uzvarējis 13 no 20 Regional uzdevumiem.) Jāpiebilst, ka viņa sliktākais finišs šogad bija trešā vieta. No sievietēm labākā Central East reģionā bija Julie Foucher. Interesanti, ka 2013. gadu Foucher bija paņēmusi brīvu, lai turpinātu savas studijas par ārsti. Izskatās, ka gada pauze no CrossFit viņu nav nekādi ietekmējis. Redzēsim kā veiksies CrossFit Games. 

Annie Thorisdottir
Pēc aizvadītajām sacensībām, trīskārtējais čempions atzina, ka šis gads bija smagāks par iepriekšējo. "Katru gadu kļūst arvien grūtāk." Patiesības labad jāsaka, ka Froning pats ar katru gadu kļūst spēcīgāks un labāks. 

Ņemot vērā, ka 2013. gada čempions atgriezīsies Kalifornijā, visi sāka meklēt arī 2013. gada čempiones vārdu pie 2014. gada Games atlētiem. Pagājušā gada Games čempione no Eiropas reģiona Samantha Briggs nespēja tikt līdz pjedestālam (finišēja ceturtā) un pie ceļazīmes uz Kaliforniju. Ar uzvaru trīs uzdevumos pēc kārtas nepietieka, jo 26. vieta otrajā uzdevumā pārvilka krustu viņas cerībām atgriezties, lai aizstāvētu savu titulu. Bet viņas vietā dosies divkārtējā Games čempione no Īslandes Annie Thorisdottir. 2013. gada Games Annie izlaida, jo vajadzēja sadziedēt traumu. 

Alexandra LaChance
Vispār interesants fakts: Īslandē kopumā ir kaut kur 320 000 iedzīvotāju, un uz tiem visiem cilvēkiem ir 11 CrossFit sporta zāles. 

Trešā nedēļas nogale atnesa skatītājiem jaunu pārsteigumu, kad sacentās atlēti no Mid Atlantic, SoCal, South Central un Asia reģioniem. 

Uz 2014. gada CrossFit Games nebrauks ne tikai pagājušā gada čempione, bet arī tā paša gada otrās vietas ieguvēja Lindsey Valenzuela. Ja citām dalībniecēm braucienu uz Kaliforniju liedza slikts sniegums kādā konkrētā uzdevumā, tad Valenzuela ceļazīmi neiedeva divas astotās un viena septītā vieta, kas kopumā viņu atstāja uzreiz aiz pjedestāla. Toties tagad uz Kaliforniju dosies Lauren Fisher, kas ieņema trešo vietu savā reģionā. Viņai šis būs pirmais brauciens. 

Ben Smith
2013. gada trešās vietas ieguvējs vīriem Ben Smith uzvarēja savā Mid Atlantic reģionā un pievienosies abiem pārējiem uz pjedestāla kāpušajiem vīriem.

Vienīgā sieviete no 2013. gada Games pjedestāla, kas atgriezīsies šogad Kalifornijā būs Valerie Voboril no SoCal reģiona, kur viņa izcīnīja pirmo vietu. Otrajā vietā tika Becca Voigt, kurai šis jau būs septītais brauciens uz CrossFit Games. Vairāk par viņu vēl nevienai sievietei nav izdevies tur nokļūt.

Pēc izcīnītās ceļazīmes uz CrossFit Games Voigt sniedza komentāru: "Centīšos izmantot savu uzkrāto pieredzi no aizvadītajiem sešiem braucieniem uz CrossFit Games. Gribu labi nostartēt visos uzdevumos, taču vēlos arī izbaudīt katru mirkli, esot starp pasaules spēcīgākajiem CrossFit atlētiem. Iepriekšējos gadus man tas nebija izdevies, jo pārāk stirpi nervozēju, un līdz ar to nespēju neko izbaudīt."

Jason Khalipa
Ceturtā un noslēdzošā Regionals nedēļas nogale notika North East, NorCal, South West un Africa reģionos. Pēc visiem pārsteigumiem aizvadītajās nedēļas nogalēs, visu acis bija pievērstas Jason Khalipa no NorCal reģiona. Ņemot vērā, ka divām 2013. gada CrossFit Games pjedestāla sievietēm neizdevās kvalificēties un šī gada Regionals uzdevumi ir piemērotāki mazāka auguma atlētiem, daudziem bija bažas par Khalipa varējumu, zinot viņa auguma apmērus. 

Varbūt kāds arī cerēja, ka Khalipa nespēs kvalificēties uz sezonas noslēdzošo posmu, taču par nožēlu tiem, bet par prieku faniem, viņš savā reģionā uzvarēja, uzrādot stabilu sniegumu gandrīz visos uzdevumos. 

Kopš 2011. gada dalībnieku skaits, kas piedālās Open posmā ir pieaudzis par vairāk nekā 180 000 cilvēkiem. Ar katru gadu kļūst arvien grūtāk kvalificēties uz Regionals posmu. Latviešiem atliek cerēt, ka varbūt 2015. vai 2016. gadā būs kāds latvietis, kuram izdosies tikt līdz Regionals. Ņemot vērā, ka ir izskanējusi informācija, par Eiropas reģiona sadalīšanu, tad šāda iespēja var kļūt pavisam reāla.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

An interview with a visionary and the inventor of the Rx Jump Rope - David Newman

Soon after the CrossFit Team Series had ended, a guy from Latvia thought to contact a company, that was mentioned in every Team Series Update Show - Rx Smart Gear. Considering that LatvianCrossFit is a small blog like website and Latvia has no Regionals (not to mention Games) level athletes, what are the chances that someone is likely to respond? Probably not big but one has to try anyway. So the author of this site found an e-mail on the Rx website and wrote a message. Saying that it would be nice to make an interview with a representative of Rx Smart Gear, in order to inform Latvian readers about Rx products, the company, its athletes and maybe even about its future plans. The e-mail was brief and simple. What to expect? The author knew that it was a 50/50 chance of someone responding to a student from Latvia who writes competition reviews and interviews with Latvia athletes - in Latvian. You have to imagine the look of the authors face when he received an e-mail not from a re

Kas ir CrossFit?

Kā vēsta Yahoo, jauns sporta veids ir sācis savu uzvaras gājienu pāri Atlantijas okeānam un iekaro Eiropu vētras ātrumā: CrossFit , sporta un fitnesa sensācija, kas apvieno trīs disciplīnas – vingrošanu, svaru celšanu un vieglatlētiku. Sporta izcelsme meklējama Kalifornijā, labi veidoto augumu, uzpumpēto vēderprešu un izteiksmīgo muskuļu mekā, kur to izveidoja Gregs Glasmans 1970.gadā. No pašiem tā pirmsākumiem tas ir cienīts tā praktiskā pielietojuma dēļ tādās nozarēs kā speciālo spēku trenēšana, policijas akadēmijas, Olimpisko medaļu ieguvēju trenēšana un citās. Tagad tas ir atgriezies un gūst popularitāti parasto cilvēku vidū – CrossFit tiešām ir piemērots ikvienam, sākot no elites sportistiem, beidzot ar absolūtiem iesācējiem. CrossFit mērķis nav nodarbināt vienu muskuli vai muskuļu grupu, bet gan izveidot cilvēka ķermeņa atlētiskās kvalitātes kā vienotu veselumu, strādājot ar plastiskumu, izturību un līdzsvaru. Pamatprincips ir vienkāršs – iemācīt cilvēkam kustēties. CrossFit fo

Rutīna ir attīstības ienaidnieks - intervija ar Arturu Ņehajenko

Intervija ar šo atlētu tapa ļoti ilgi, iemesli šoreiz nebūt nav svarīgi, taču rezultāts, manuprāt, bija visas gaidīšanas vērts. Nevēlos bārstīties ar epitetiem vai sasniegumu uzskaitīšanu, tā vietā piedāvāju paša atlēta komentāru par pieredzēto saistībā ar CrossFit tālajā un skaistajā austrumu valstī – Taizemē. “Nesen atgriezos no atvaļinājuma un papildus tam man bija iespēja apmeklēt trīs CrossFit box Taizemē - viena CrossFit Koh Tao (KTC), CrossFit Ten500 un CrossFit Bangkok (CFBK), piedalījos treniņā tikai KTC, pārējām nesanāca īsti laika. Varu pateikt, ka vienalga, kurā no pasaules CrossFit Box esmu bijis līdz šim, visur ir atsaucība, vienkāršība, ar tevi vienmēr aprunāsies un neatkarīgi no dzimuma, ādas krāsas vai tavām fiziskajām spējām - tu esi viens no savējiem. Tiešā saikne un socializēšanās ir viens no atslēgas vārdiem šājā sportā, it sevišķi to sajutu ASV CrossFit Box . No aprīkojuma viedokļa, zāles ir dažādas. CrossFit Bangkok bija iespaidīgi no tā viedokļa, ka vi