Pāriet uz galveno saturu

Svarīga informācija CrossFit treneriem

CrossFit ir audzis strauji un dabiski. Nav bijusi nekāda īpaša mārketinga stratēģija un neviens nevarēja paredzēt, ka jau šodien uz pasaules būs vairāk nekā 10 000 speciālo CrossFit sporta zāļu un 90 000 treneru. Viss sākās ar vienu treneri, tad pievienojās vēl viens, un jau pēc laika viņi bija daudz. Vienīgā "stratēģija", ja to maz tā var nosaukt, bija gūt prieku no treniņiem, iegūt labu fizisko formu un palīdzēt arī citiem gūt abas iepriekš minētās īpašības. Mēs kā sabiedrība augām strauji un nepaspējām pat attapties, kad bija jau tiešām daudz.

Level 1 Trainer Course bija un joprojām paliks galvenā vārteja uz CrossFit sabiedrību. Level 1 kursi ir tā vieta, kur katrs var iemācīties galvenos pamatus par CrossFit metodoloģiju. Šie kursi ir arī tā svarīgā pieredze, kas nepieciešama, lai kļūtu par CrossFit treneri un varētu atvērt savu CrossFit sporta zāli jeb box. Veiksmīga kursu pabeigšana sniedz to apmeklētājam visas pamatzināšanas, lai varētu veiksmīgi un pareizi apmācīt citus. CrossFit programmas dibinātājs Greg Glassman šos Level 1 seminārus vienmēr noslēdz ar atgādinājumu, ka visiem pēc šo zināšanu iegūšanas ir nepieciešams doties uz savām sporta zālēm un palīdzēt citiem: "Aizej kaut vai uz mājām, paņem slotas kātu un trenē savu kaimiņu." Tieši šāda veida domāšana ir veicinājusi CrossFit sabiedrības straujo attīstību.

Jau pavisam agri mēs saskārāmies ar pieprasījumu no sabiedrības, it īpaši no treneriem, ka ir vajadzīga iemaņu pilveidošana un papildināšana. Zinošam trenerim piemīt stabilas zināšanas par kustību izpildes tehnikām, programmu izveidi, uzturu un citām esošajām disciplīnām, kas ir saistītas ar fizisko labsajūtu un sniegumu. Krietni izglītotāks treneris šīs zināšanas pielieto, lai izveidotu daudz sarežģītākas treniņu programmas, viņš spēj atpazīt nepareizu kustību izpildes tehniku un ir apveltīts ar iemaņām šo tehniku izlabot, tādējādi nodrošinot drošību, efektivitāti un iedarbību. 

Lielisks treneris strādā ar šīm prasmēm un zināšanām, un piemēro tās katram klientam, lai sasniegtu maksimāli labus rezultātus. Treneris, kurš tiecas pēc izcilības, izkopj prasmi, lai spētu katram palīdzēt sasniegt viņa individuālos mērķus, vajadzības un motivāciju. Treneris iedvesmo savus klientus būt labākiem nekā viņi būtu tad, ja strādātu vieni paši.

Paturot šo prātā, CrossFit lepni izsludina jaunu izglītības un kvalifikācijas struktūru: Level 2, Level 3 un Level 4. Lai labāk visu saprastu, iesaku noskatīties zemāk pievienoto video un izlasīt pievienoto .pdf rakstu.



Detalizēta informācija par jauno sertificēšanas programmu (ENG)

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

An interview with a visionary and the inventor of the Rx Jump Rope - David Newman

Soon after the CrossFit Team Series had ended, a guy from Latvia thought to contact a company, that was mentioned in every Team Series Update Show - Rx Smart Gear. Considering that LatvianCrossFit is a small blog like website and Latvia has no Regionals (not to mention Games) level athletes, what are the chances that someone is likely to respond? Probably not big but one has to try anyway. So the author of this site found an e-mail on the Rx website and wrote a message. Saying that it would be nice to make an interview with a representative of Rx Smart Gear, in order to inform Latvian readers about Rx products, the company, its athletes and maybe even about its future plans. The e-mail was brief and simple. What to expect? The author knew that it was a 50/50 chance of someone responding to a student from Latvia who writes competition reviews and interviews with Latvia athletes - in Latvian. You have to imagine the look of the authors face when he received an e-mail not from a re

Kas ir CrossFit?

Kā vēsta Yahoo, jauns sporta veids ir sācis savu uzvaras gājienu pāri Atlantijas okeānam un iekaro Eiropu vētras ātrumā: CrossFit , sporta un fitnesa sensācija, kas apvieno trīs disciplīnas – vingrošanu, svaru celšanu un vieglatlētiku. Sporta izcelsme meklējama Kalifornijā, labi veidoto augumu, uzpumpēto vēderprešu un izteiksmīgo muskuļu mekā, kur to izveidoja Gregs Glasmans 1970.gadā. No pašiem tā pirmsākumiem tas ir cienīts tā praktiskā pielietojuma dēļ tādās nozarēs kā speciālo spēku trenēšana, policijas akadēmijas, Olimpisko medaļu ieguvēju trenēšana un citās. Tagad tas ir atgriezies un gūst popularitāti parasto cilvēku vidū – CrossFit tiešām ir piemērots ikvienam, sākot no elites sportistiem, beidzot ar absolūtiem iesācējiem. CrossFit mērķis nav nodarbināt vienu muskuli vai muskuļu grupu, bet gan izveidot cilvēka ķermeņa atlētiskās kvalitātes kā vienotu veselumu, strādājot ar plastiskumu, izturību un līdzsvaru. Pamatprincips ir vienkāršs – iemācīt cilvēkam kustēties. CrossFit fo

Rutīna ir attīstības ienaidnieks - intervija ar Arturu Ņehajenko

Intervija ar šo atlētu tapa ļoti ilgi, iemesli šoreiz nebūt nav svarīgi, taču rezultāts, manuprāt, bija visas gaidīšanas vērts. Nevēlos bārstīties ar epitetiem vai sasniegumu uzskaitīšanu, tā vietā piedāvāju paša atlēta komentāru par pieredzēto saistībā ar CrossFit tālajā un skaistajā austrumu valstī – Taizemē. “Nesen atgriezos no atvaļinājuma un papildus tam man bija iespēja apmeklēt trīs CrossFit box Taizemē - viena CrossFit Koh Tao (KTC), CrossFit Ten500 un CrossFit Bangkok (CFBK), piedalījos treniņā tikai KTC, pārējām nesanāca īsti laika. Varu pateikt, ka vienalga, kurā no pasaules CrossFit Box esmu bijis līdz šim, visur ir atsaucība, vienkāršība, ar tevi vienmēr aprunāsies un neatkarīgi no dzimuma, ādas krāsas vai tavām fiziskajām spējām - tu esi viens no savējiem. Tiešā saikne un socializēšanās ir viens no atslēgas vārdiem šājā sportā, it sevišķi to sajutu ASV CrossFit Box . No aprīkojuma viedokļa, zāles ir dažādas. CrossFit Bangkok bija iespaidīgi no tā viedokļa, ka vi